Una mica d'història

Les beceroles

L'orígen d'Embotits Eugeni el trobem als Hostalets d'en Bas, concretament a la masia d'El Tarrés. En Miquel Bonfill i Llagostera, un dels molts fills de la casa, va marxar de ben jove a aprendre l'ofici de carnisser i de xarcuter a la veïna comarca d'Osona. Ben aviat es va veure que el noi tenia fusta d'artesà de l'embotit i un do especial pels negocis. Ens trobem a principis de segle XX.

 

L'Eugeni

Els inicis

L'avi Miquel va tornar cap a La Garrotxa i va començar a comerciar amb bestiar, carns i embotits que ell mateix elaborava. Va ser l'any 1967 que adquireix una vella carnisseria a Sant Joan les Fonts per continuar el negoci començat molts anys endarrere, ara, però, acompanyat de la seva filla Catalina i el seu gendre Eugeni.

Al principi la botiga es va dir Carnisseria Bonfill però aviat l'Eugeni va agafar el relleu en l'elaboració artesanal dels embotits aplicant de forma magistral tota la sabiduria i experiència que l'avi Miquel li va transmetre. És en aquest moment que neix Embotits Eugeni.

 

Una qualitat reconeguda arreu del territori

Ben aviat la fama dels embotits de ca l’Eugeni es va estendre per la comarca i fou així com començaren a vendre a altres carnisseries d’Olot i rodalies.

L’any 1982 es fa un pas endavant pel que fa a la professionalització del negoci i s’obté la llicencia d’activitat i registre sanitàri com a fàbrica d’embotits. La sèu però no canvia, el negoci creix dins el mateix edifici centenari que l’havia vist néixer al bell mig de La Garrotxa.

 

Un creixement sòlid i sostingut

El negoci creix a poc a poc però amb solidesa i la base de clients es fidelitza any rere any. A partir del 1985 s’inicia una tímida expansió del mercat objectiu de l’empresa i es traspassen els límits de la comarca de La Garrotxa per arribar al mercat del Gironès i l’Alt Empordà. Més endavant, el 1992, el mercat es torna a ampliar cap al Ripollès, gràcies a l'obertura dels túnels del Capsacosta, cobrint així quatre comarques gironines.

 

Actualment el negoci es troba en plena fase d'obertura a nous mercats més enllà de les comarques gironines.

 

Descobreix els nostres productes i la seva elaboració artesanal.